Villanyszerelés ipari környezetben

Ipari csatlakozó

Sokan nem is gondolnák, de egy villanyszerelőnek nem csak abból áll a dolga, amit egy családi ház villanyszerelésénél láthatunk, azaz nem csak villanykapcsolókat, és konnektorokat szerel fel, vagy lámpák helyét vezetékezi be, hanem nagyobb ipari létesítményekben is kell tudni villanyt szerelni.
Ipari csarnokokban, üzemekben, azaz ipari körülmények közt nagy áramfelvételű gépek vannak, így ott ehhez a terheléshez megfelelő villanyszerelési anyagokból kell felépíteni az elektromos hálózatot.
Ez több részre osztható. Egyrészt nagyobb keresztmetszetű vezetékeket kell használni, 3 fázissal kell dolgozni, illetve az ipari csatlakozók alkalmazása elengedhetetlenné válik.
Ezekből az ipari felhasználású csatlakozó aljzatokból vannak süllyesztett kivitelűek, amik speciálisan falba építhetők. Vannak ráépíthető aljzatok, amik felcsavarozhatók a fix felületekre, illetve vannak lengő aljzatok is, amit pedig lengő kábelek végére szokták szerelni.
Ebből is kitűnik, hogy az ipari felhasználás speciális ipari csatlakozókat igényel annak érdekében, hogy biztonságosan legyenek csatlakoztathatók a nagy teljesítményű gépek.

Megosztás