Így válassz nemesvakolatot!

Vakolat

A családi házak fontos külső meghatározója a színe.
Egy új családi ház tervezésénél a tervező már előre megtervezi, és a látványterven megjelenít a ház színét is, azonban elég nehéz dolog aztán ugyanezt a színt megtalálni élőben a vakolat színének kiválasztásakor, a látványterv alapján.
A vakolat-gyártók hatalmas színválasztékkal, színskálával rendelkeznek, sőt, akár egyedi vakolatszín is kikeverhető. Így a vakolat színe tényleg akár bármilyen is lehet, tényleg csak a képzeletünk szabhat neki határt.
Egy valamit érdemes azonban elkerülni. Nem érdemes az egész házra való vakolatot megvenni egy kicsi színminta alapján úgy, hogy nem próbáltad ki az adott színt élőben, a házon.
Érdemes a lehető legkisebb rendelhető mennyiséget rendelni, mondjuk 1 négyzetméterre valót, ha van ilyen az adott gyártónál. És ezt se a házra kell felvinni, hanem mondjuk egy maradék OSB lapra. Azt már odapróbálhatod a házhoz, így könnyebb lesz elképzelni, hogy ez valóban megfelelő lesz-e.

Ha ez így más tetszik, akkor bátran rendelhetsz vakolatot ebben a színben a teljes házra. Persze még itt is jönnek majd újabb kérdések, ugyanis többféle felületű, szemcseméretű, és alapanyagú nemesvakolat létezik, így itt még egy újabb döntésre lesz szükség részedről, viszont ez már valamivel egyszerűbb döntés lesz.

Megosztás