Hőszigetelésből sosem elég!

Hőszigetelés

Ha házat terveztetünk, akkor a tervező mérnök ki fogja számítani, hogy milyen energetikai besorolást szerezhet meg a házunk a tervezett falazatok, nyílászárók, és technológiák alapján.
Ilyenkor könnyen módosíttathatunk a hőszigetelés mennyiségén vagy más paramétereken, hogy esetleg még jobb legyen a házunk hőszigetelése.
Ez hosszabb távú befektetés, ugyanis amit az építéskor ráköltünk pluszban a hőszigetelésre, az aztán később hónapról hónapra térül meg, amikor nem kell annyit fűtenünk vagy épp hűtenünk a házunkat.

Amikor egy házfelújítást tervezünk, és ránkl van bízva, hogy milyen vastag hőszigetelést rakassunk a házunkra, akkor viszont jó szem előtt tartani azt a mondást, hogy a hőszigetelésből sosem elég. Tényleg csak jót tehetünk magunknak azzal ha vastagabb és hatékonyabb hőszigetelést választunk.
Persze oda kell figyelni a hőhídmentességre, ami egy házfelújítás során még nehezebb dolog, mint egy új ház építésénél. Épp ezért talán az a legjobb, ha szakértő mérnök segítéségt kérjük egy ilyen alkalommal.

Megosztás