Rádió Color

Hódmezővásárhely

Most szól

Title

Artist

hirdessen itt
hirdessen itt
Background

BesztZeller 2019-08-09

2019.08.09.

A mai BesztZellerben az ehető virágokról lesz szó. De nem ám abban a formában, ahogy gyermekkorunkban megkóstoltuk például az akácvirágot. A Gyöngyvértől megszokott ínycsiklandó ebéd előtti étvágygerjesztő következik, ibolyás palacsintarecepttel.

Íme a recept:

Hozzávalók kb. 16 palacsintához:

  • 10 dkg liszt
  • 1 nagy tojás
  • 2 teáskanál cukor
  • 1/2 csomag sütőpor
  • csipet só
  • pár csepp citromlé
  • 1 evőkanál olaj
  • 8 dkg tejföl
  • 1 dl tej
  • 2-3 csokornyi ibolya
  • kb. 2 evőkanál olaj a sütéshez

Elkészítés:

Az ibolya szárát csipkedjük le, majd tegyük egy szűrőbe, és folyó víz alatt mossuk meg. Alaposan csepegtessük le, majd terítsük rá papírtörlőre, hogy az összes nedvességet felszívja.

Egy tálba tegyük bele a liszt és az olaj kivételével a többi hozzávalót, keverjük alaposan össze. Szitáljuk hozzá a lisztet, keverjük simára, Keverés közben adjuk hozzá az olajat is.

A palacsintasütőt kenjük ki olajjal, és kanalazzunk bele kisebb halmokat a masszából, majd szórjuk meg ízlés szerint ibolyával. Amikor a kis palacsinták alja már szép pirosra sült, egy gyors mozdulattal fordítsuk át a tésztát, majd süssük egy-két pillanatig.
A megsült palacsintákat tegyük papírtörlőre, majd a maradék palacsintatésztát is így süssük meg.

Tálalás előtt helyezzük tányérra az ibolyás felével felfelé a palacsintákat, ízlés szerint szórjuk meg porcukorral, így kínáljuk.